Deli prispevek

Viri

  1. Priporočila za prehransko obravnavo bolnikov v bolnišnicah in starostnikov v domovih za starejše občane. Ljubljana: Ministrstvo za zdravje RS; 2008

  2. Referenčne vrednosti za vnos hranil. Ljubljana: Ministrstvo za zdravje Republike Slovenije; 2004

  3. Prilagojeno po: Gabrijelčič Blenkuš M et al. Perspektive: Krhkost. Javno zdravje 2017; 1 (1):92-127

  4. Kako skrbimo za zdravje?: z zdravjem povezan vedenjski slog prebivalcev Slovenije 2020. (2023). Nacionalni inštitut za javno zdravje. https://nijz.si/wp-content/uploads/2023/05/Kako-skrbimo-za-zdravje_2023_5_pisarniskiTisk.pdf
  5. Prilagojeno po: Gregorič, M., Fajdiga Turk, V., & Blaznik, U. (2015). Prehranske navade za krepitev zdravja med starejšimi odraslimi. V Značilnosti starejšega prebivalstva v Sloveniji – prvi rezultati raziskave SHARE (str. 105–115). Inštitut za ekonomska raziskovanja = Institute for Economic Research
  6. Flegal KM, Carroll MD, Kit BK, Ogden CL. Prevalence of obesity and trends in the distribution of body mass index among US adults, 1999-2010. JAMA. 2012;307(5):491-497. doi:10.1001/jama.2012.39